Kaş

Kaş is tot op de dag van vandaag een dromerig stadje op de Lycische kust, omgeven door de wonderen der natuur. Overal rond Kaş kun je prachtige verborgen baaien en strandjes vinden.

Het stadje telt zo’n 10.000 inwoners en ligt tussen het Ak Dag gebergte (3080 m.) en de zee, ongeveer 180 km. ten zuidwesten van Antalya.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom Kaş gespaard is gebleven van het massa toerisme. Tot aan 1980 was de enige toegang tot het stadje een ezelspad.

In vroegere tijden was Kaş een vissersdorp. De sfeer lijkt erg op die van een klein Grieks vissersdorpje met zijn architectuur, kleine smalle straatjes en zijn traditionele houten balkonnen. De meeste huizen vallen onder monumentenzorg. Tegenwoordig leven veel kunstenaars, schilders en schrijvers in Kaş. Je kunt moderne beeldhouwers aan het werk zien, in het décor van hun voorgangers die de Lycische tomben hebben uitgehouwd, die één van de belangrijkste en interessantste bezienswaardigheden zijn van de hele regio.

De promenade langs de haven is ook verrukkelijk. Vanuit het idyllische haventje brengen kleinere en grotere boten de passagiers naar de talloze witte strandjes of brengen duikers naar scheepswrakken of het wrak van een vliegtuig dat hier te vinden is.

In Kaş valt er iedere dag iets nieuws te ontdekken tussen de kleine en goedkope restaurants of de ontelbare antieke tomben en ruïnes.

Het antieke theater biedt ook een unieke ervaring omdat het is gebouwd zonder achterwand achter het toneel, waardoor men een uniek uitzicht op zee heeft. Dit uitzicht is vooral adembenemend bij zonsondergang.

Bovenal is een bezoek aan Kaş een kans om innerlijke vrede en rust te herontdekken.

Kaş is een stadje dat je beslist moet zien.

Deel deze pagina

Meer om te ontdekken