Fethiye

De langgerekte havenplaats Fethiye is de grootste stad aan de Lycische kust en een aantrekkelijke plaats voor zowel strandgangers als cultuurliefhebbers. Zeilers kunnen hun hart ophalen langs deze kust.

Achter de (jacht)havens is een autovrij winkelgebied en langs de havenkade met vele terrasjes. De Lycische rotsgraven van Fethiye zijn de best bewaarde graven in hun soort en zeker een bezoek waard. Op 10 minuten afstand van Fethiye bevinden zich de plaatsen Hisarönü en Ovacik met levendige centra.
Hiernaast ligt Ölüdeniz, waar u het meest gefotografeerde strand van Turkije aantreft.

Door de mooie ligging en omgeving is het hier een waar paradijs te noemen.
Het is erg in trek bij paragliders. Vanaf één van de gezellige terrasjes aan de promenade is de schitterende zonsondergang van Ölüdeniz te bewonderen.
Een bezoek aan de, tot beschermd natuurgebied bestempelde vlindervallei maakt het verblijf onvergetelijk.

Wilt u huurinkomen genereren met uw investering in Turkije? Juist dit gebied waar de grote all-inclusive hotels niet in groten getalen aanwezig zijn, kent een goede bezettingsgraad en R.O.I. Touroperators als TUI, Thomson en First Choice kunnen uw woning als pakketreis aanbieden. Vraag naar de voorwaarden.

De omgeving van Fethiye

Gelegen op de grens tussen de oude landstreken Lycië en Carië en aan een fraaie baai, is Fethiye ook nu al een bijzondere plaats. Vrijwel nergens komen natuurwonderen als de stranden van Ölüdeniz en Çalis, het magnifieke Lycische gebergte en de verborgen “stad” Saklikent (hier wordt een skiresort ontwikkeld), zo harmonisch samen met overblijfselen uit de oudheid. De antieke stad Patara, de Byzantijnse spookstad Kayaköy, Xantos en het Letoon (beiden op de World Heritage List), de spectaculaire rotsgraven bij Dalaman en Fethiye zullen iedere liefhebber van cultuur bekoren. Dagtripjes naar bijvoorbeeld Kas en Kekova of Antalya (2,5 uur rijden) zijn goed mogelijk.

Het klimaat van Fethiye

Klimatologisch kent Fethiye slechts twee seizoenen: zomer en voorjaar. De temperatuur is in de “wintermaanden” december-januari gemiddeld 10 graden. De temperatuur van het zeewater komt zelfs in deze periode zelden onder de 17 graden. Hoog zomer bedraagt de temperatuur gemiddeld 35 graden.

Deel deze pagina

Meer om te ontdekken