Bodrum

Welkom aan de Turkse Egeïsche kust, daar waar de zon lacht en waar het leven een bijzondere waarde heeft. Puur genieten.

Bodrum bevindt zich op grond van lange geschiedenis en werd in de 11e eeuw gesticht als het antieke Halicarnassus. Het majestueuze monument van zijn heerser Mausolus werd het later bekend als één van de zeven wereld wonderen.

Het stadsbeeld van Bodrum wordt gekarakteriseerd door zijn middeleeuws kasteel bij de haven. De regio kenmerkt zich door laagbouw: de witte huizen, soms met natuursteen afgewerkt hebben een grote aantrekkingskracht op zowel de locale jet set van Turkije als de buitenlandse investeerders.

Op het schiereiland Bodrum zijn meer dan 14 schilderachtige visserplaatsjes, met elk zijn eigen karakter. Pas vanaf de noordelijke kant van Turgutreis en hoger kunnen buitenlanders het eigendom van onroerend goed officieel op naam geregistreerd krijgen. De infrastructuur op het schiereiland is de afgelopen jaren sterk verbeterd, waardoor u op een afstand van 25 kilometer het gehele schiereiland kunt bezoeken. Keer op keer zult u mogelijk aan het einde van uw verblijf tot de conclusie komen dat u nooit uitgekeken raakt.

Door het exclusieve nachtleven in Bodrum stad, de vele winkeltjes en boetiekjes evenals de masten van de varende boten in de jachthaven, wordt Bodrum ook wel het St.-Tropez van Turkije genoemd.

Deel deze pagina

Meer om te ontdekken