Alanya

Ooit de belangrijkste havenstad van de Seldjoeken, nu omschreven als het Miami van Turkije. Hier liggen mooie zandstranden, welke kilometers lang zijn.

Alanya is dan ook de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische plaatsen van Turkije. Vanwege het subtropische klimaat, zijn er in de winter ook steeds meer toeristen. Bij de haven krioelt het op de zwoele zomeravonden van de mensen. Hier is het altijd gezellig, niet alleen door de vele restaurantjes en barretjes die Alanya rijk is. Hoog boven Alanya ligt een gigantische burcht die ’s avonds sfeervol verlicht is.

Alanya is een zeer drukke badplaats. Langs de lange promenade is het een aaneenschakeling van middelgrote en kleine accommodaties. In het oude centrum zijn er veel winkeltjes, waaronder lederwarenzaken, souvenirwinkeltjes en kleine supermarkten. In het hoogseizoen is het hier zeer levendig. Een tocht op één van de piratenboten is voor vele kleine bezoekers het hoogtepunt van de vakantie.

De zandstranden van Alanya zijn gedeeltelijk bedekt met fijngrind en kiezels. Verder in zee liggen er kiezels en keien op de rotsachtige bodem. Het strand wordt op sommige plaatsen onderbroken door rivierbeddingen die in zee uitmonden. Heerlijk afkoelen en picknicken kan langs de Dimcay rivier, op de vlotten boven het ijskoude bergwater is het prima vertoeven.

Ten westen van Alanya ligt het stadje Konakli (12 km afstand), heel populair bij Nederlanders en Belgen. Ten oosten van het centrum van Alanya bevinden zich o.a. Oba, Kestel, Mahmutlar en Kargicak. In Kestel worden op dit moment aantrekkelijke eerstelijns projecten gerealiseerd. Doordat het Taurus-gebergte op beperkte afstand ligt van de zee, bevinden zich in de heuvels en op de hellingen bijzonder gelegen appartementen en villa’s met een adembenemend zeezicht.

Alanya is goed bereikbaar via de luchthaven Gazipasa (40 kilometer ten oosten van Alanya) en de luchthaven van Antalya (140 km).

Deel deze pagina

Meer om te ontdekken